Sveriges främsta Start Up- eller tillväxtbolag koras i The Serendipity Challenge Sweden

Nu ska Sveriges främsta Start Up- eller tillväxtbolag koras i en ny tävling som arrangeras för första gången i år av Serendipity Innovations i samarbete med mediehuset Mentor Communications. I anslutning till Entreprenörsveckan i Båstad kommer nya eller redan etablerade bolag med unika idéer eller innovationer att få möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan för investerare, entreprenörer och innovationsexperter. Vinnaren får ett tillväxtpaket till ett värde av 500 000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget.

- Det finns ett brett spektra av exceptionella innovationer och affärsidéer som har en enorm potential. I en tävling av den här karaktären får de möjligheten att utmärka sig på den stora arenan och presentera sig inför ett nätverk av entreprenörer och investerare som har gjort samma resa. Det är naturligtvis svårt att förutse framtiden för företag, men utifrån vår erfarenhet kommer vi i juryn främst fokusera på att identifiera de bolag vi anser har potential att bli framgångsrika globalt, säger Saeid Esmaeilzadeh medgrundare av Serendipity Innovations och jurymedlem i The Serendipity Challenge Sweden.

Tävlingen riktar sig till företag som har en unik affärsidé eller innovation med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden och är öppen för alla, oavsett företagsform, verksamhetsområde eller fas. Bolaget ska vara entreprenörslett, och vid bedömning sätts stort fokus på att affärsidén är skalbar och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

Alla inkommande bidrag kommer att utvärderas av experter. Totalt 25 bidrag kommer att få presentera sin idé inför en jury bestående av välrenommerade investerare, entreprenörer och innovationsexperter, under Entreprenörsveckan i Båstad den 24 juni. Vinnaren får ett tillväxtpaket till ett värde av 500 000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget, och alla finalister har möjlighet att erhålla ett "letter of intent" för samarbete och/eller finansiering med en eller flera investerare och entreprenörer som är med i juryn.

- Målet med denna tävling är att de tävlande bolagen ska få konkret värdeutväxling kortsiktigt och långsiktigt. Ambitionen är att tävlingen ska ligga till grund för att identifiera och genom samarbeten och stöd hjälpa entreprenörer att bygga framgångsrika företag, säger Omid Ekhlasi, kommunikationsansvarig The Serendipity Challenge Sweden.

Entreprenörsveckan Båstad arrangeras i Båstad 23-25 juni.

The Serendipity Challenge arrangeras av Serendipity Innovations tillsammans med Mentor Communications. Serendipity Innovations är ett svenskt investment- och managementbolag med specialistkompetens inom innovationsprocesser och tidig bolagsutveckling, och Mentor Communications är ett mediehus som genom ett trettiotal ledande varumärken sprider initierad branschinformation.

Läs mer på www.theserendipitychallenge.se och www.entreprenorsveckanbastad.seFör mer information kontakta:

The Serendipity Challenge

Omid Ekhlasi, Kommunikationschef Serendipity Innovations

omid@sdip.se, 073-5252509Entreprenörsveckan Båstad

Anders Arehag, Projektledare Mentor Communications AB

anders.arehag@mentoronline.se, 073-6825378Serendipity Innovations is an investment management and technology service firm with specialist competence in innovation processes and niche technical services. Since its inception in 2004, Serendipity has founded and managed more than 15 technology companies within clean tech, life sciences, materials engineering, IT and medical technology. The goal is to strengthen the position as a leading generator of innovations and to continue to be a model organization for the conversion of technical knowledge into marketable solutions for industry leaders.